Centrumharmonie Geel

Dirigent

Koen Dries

Koen Dries

 

Koen Dries(1986) is afkomstig uit Dessel. Hij studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Norbert Nozy. Daar behaalde hij de het diploma master in de muziek instrument saxofoon met grootste onderscheiding en het diploma master in directie met onderscheiding. Daarnaast verdiepte Koen zich in de muziekschriftuur. Aan het Brusselse Conservatorium studeerde hij Harmonie, Contrapunt, Analyse en behaalde een creditbewijs Fuga met grote onderscheiding. Momenteel werkt hij aan dit conservatorium aan een doctoraat in de kunsten.  

Naast Centrumharmonie Geel is Koen als dirigent vast verbonden aan de Koninklijke Fanfare de Eendracht uit Dessel. Hiernaast richtte Koen het Brussels Wind Ensemble op en dirigeerde hij, naast dit ensemble, de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, het Harmonieorkest van het KCB en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in werken van Stravinsky, Schubert, Mendelssohn, Lutoslawski, Ravel, Debussy, Jongen, Poulenc, Milhaud, ...

Als saxofonist behaalde hij diverse titels op de VLAMO-solistenwedstrijden. Hij werd tweevoudig laureaat van de Wedstrijd voor Jonge saxofonisten te Dinant, waaronder één keer laureaat eerste prijs. Hij werd ook laureaat eerste prijs van de Axion Classics wedstrijd. Hiernaast werd de YoTaM beurs (Young Talented Musicians) van de Vlaamse overheid aan hem toegekend en werd hij beloond met de prijs "Ingeborg Köberle voor zijn uitzonderlijke resultaten als student aan het Conservatorium van Brussel.  

Als solist speelde hij met het "Brussels Philharmonic Orchestra", de "Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht", het "Harmonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel", "Nuevo Musiche" en diverse kamerensembles van het conservatorium in werken van J. Ibert, R. Boutry, , H. Tomasi, P. Maurice, C.A. Debussy, F. Neyrinck, ...  Hij vertegenwoordigde België op het Wereldsaxofooncongres 2012 te St. Andrews, Schotland en in 2015 in Straatsburg, Frankrijk.

Als jurylid maakt hij deel uit van de jury van de saxofoonexamens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.  Hij zetelde ook in de jury van de prestigieuze internationale compositiewedstrijd "Coups de Vents 2012" voor blaasorkesten.  Daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid op verschillende academies. Koen behaalde ook het diploma SLO muziek met grote onderscheiding en gaf les aan de Academie voor Muziek en Woord van Mol, de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans Geel en de muziekschool van Balen. Hij is momenteel werkzaam als assistent van de saxofoonklas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij was lector muziektheorie aan de Artesishogeschool en gaf saxofoon aan de Kunsthumaniora van Brussel.

Als opvolger van Chantal Verheijen en Jef Verheyden zal Koen bij Centrumharmonie Geel de ingeslagen werk verderzetten.

 

fotogalerij

sponsors

laatste nieuws

Foto's Opus IX

01/05/2017

Fotoimpressie van het eerste opus concert onder leiding van Koen lees verder »


Bekijk alle berichten »