OPUS-concerten

Het OPUS-concert staat voor een spetterende muziekavond met een afwisselend programma van stijlen en muziekgenres met aangepaste belichting en beelden.

Naast de typische harmonieorkestwerken laat het orkest zien dat het ook andere genres aankan. Elk jaar stellen we een muzikale gast voor waar we enkele zelfbewerkte nummers mee brengen. Ook eigen solisten en laureaten worden op deze avond in the spotlights gezet.

Het OPUS-theme, gecomponeerd door onze dirigent Jef Verheyden ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de harmonie, is sinds OPUS III tot openingsnummer van alle OPUS-concerten gebombardeerd. Het is een werk met een mysterieus begin en het evolueert naar een knallend einde op de toonladder van DO groot.