Het programma van het OPUS II - concert was dan ook een reis door de tijd. Op het programma stonden belangrijke werken die de geschiedenis van de muziek tussen 1810 en 2010 documenteren. Naast klassiek kreeg je er dus ook moderne muziek te horen.

Aangezien OPUS II een jubileum concert is in verband met 200 jaar muziekvereniging in Geel werden enkele vooraanstaande collega verenigingen uitgenodigd om mee te komen concerteren.

Na het overweldigende succes van vorig jaar maakte het harmonieorkest er dit jaar o.l.v. haar inspirerende dirigente Chantal Verheijen een echte Geelse muziekhappening van door beroep te doen op gasten van eigen bodem. Samen met het Symfonieorkest van de Zuiderkempen o.l.v. Bert Minten en de Geelse koren Conamus, Amarillo en het Geels Vocaal Ensemble, werd het een massaspektakel op muzikaal hoog niveau. De meer dan honderd muzikanten en negentig koorleden brachten een gevarieerd programma voor iedere muziekliefhebber.

Deel 1

Also Sprach Zarathustra - Richard Strauss

Won't Be Missing You - Hans Vansant

Gulliver's Travels - Bert Appermont