OPUS III

2011

De Centrumharmonie is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de Werft. Optredens binnen en buiten Geel weten het publiek telkens te verbazen. Het jong ogend orkest onder leiding van hun nieuwe dirigent, Jef Verheyden, stond paraat voor een indrukwekkend concert met een eigentijds en populair programma. Het jeugdig enthousiasme van dirigent en muzikanten zorgde ongetwijfeld voor een schitterend optreden in een bomvolle zaal. Jef kreeg met OPUS III zijn vuurdoop en schreef voor de gelegenheid een werk voor het orkest, The OPUS-theme, en zou dienst doen als ouverturewerk.

Samen met gastartiest William Reven zorgden ze dit jaar voor de nodige pop-, funk- en soulklanken. William Reven kunnen we gerust rekenen bij de beste zangers die de nieuwe generatie muzikanten heeft voortgebracht. Zijn diepzwart gekleurde timbre heeft al veel muziekliefhebbers ontroerd, verrast of opgezweept. De pure rock van het eerste uur heeft ondertussen meer en meer plaats gemaakt voor soulvolle muziek, krachtige pop en aanstekelijke funk. In zijn radio- en televisiewerk voor onder andere Het Swingpaleis en De Notenclub zette hij voor miljoenen luisteraars en kijkers indrukwekkende versies neer van Mr. Bojangles, License to kill, Me and Mrs Jones, I wonder why... Deze diepblanke soulzanger is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap.

Deel 1

Opus Theme - Jef Verheyden