OPUS IV

2012

OPUS IV werd opnieuw een bijzonder optreden onder leiding van dirigent Jef Verheyden.

De centrale gast werd de Kempense accordeonvirtuoos Ludo Mariën. Een echte Kempenaar die nu in Mol woont maar in zijn geboortedorp Dessel al op achtjarige leeftijd in de ban kwam van de accordeon of ‘le piano du pauvre‘. Momenteel is hij in Mol leraar accordeon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord. In Antwerpen is hij hoofddocent aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en leraar accordeon aan dé Kunsthumaniora. Ludo is een veel gevraagd accordeonist en chambrist voor de meest uiteenlopende stijlen, in combinatie met harmonie-, fanfare- en accordeonorkesten, als begeleider van zangstondes en zangkoren, of als studiomuzikant. Maar zijn meest prominente rol speelt hij als solist, met een nieuw en een verrassend repertorium. Ook internationaal. Hij trad al meermaals als gastsolist aan op festivals in Rusland waar de absolute top van internationale accordeonisten elkaar treffen.

De Centrumharmonie en Ludo Mariën maakten van OPUS IV ongetwijfeld een muzikale avond om nooit meer te vergeten.

Het programma van de avond zag er als volgt uit :

Deel I

·      Opus Theme - openingsnummer geschreven door Jef Verheyden

·      Around the world in 80 days - Otto M. Schwarz

·      Canterbury Choral - Jan Van der Roost

·      Pastime with good company - Hendrik VIII - arr. Philip Sparke

·      Fantaise Brilliante (Solist : Tine Huybrechts) - arr. Jef Verheyden

·      Les Misérables - arr. Warren Barker

Deel 2

·      Fanfare – Benefaction from Sky and Mother Earth - Satoshi Yagisawa

·      Moments for Morricone - Ennio Morricone

·      Solo Ludo Mariën

·      The Typewriter : Duet Ludo en Chef

·      Oblivion - Astor Piazzola

·      Adios Nonino Astor Piazzola

·      Bluesette - Toots Thielemans

·      Paris Montmartre - arr. Toshio Mashima

·      Police On Stage - arr. Stefan Schwalgin

Hier is alvast een samenvattende impressie van het 1e deel van ons concert. Kijk en geniet!