Themaconcerten

Naast het jaarlijkse OPUS-concert organiseert de harmonie ieder najaar een themaconcert.

Het thema wordt muzikaal uitvoerig behandeld in de meest uiteenlopende genres en stijlen. Samen met de bijhorende decors, kostuums, aangepaste teksten en typische gerechten staat dit concept garant voor een gezellige en vrolijke muziekavond waar een zeer belangrijke rol weggelegd is voor het instaporkest.

Het concert bestaat steeds uit 3 delen.

Het eerste deel neemt de harmonie voor haar rekening. In het tweede deel staat onze jeugdharmonie centraal. De slotapotheose wordt door het harmonieorkest en het jeugdorkest gebracht. Dit is het enige moment dat je alle muzikanten van de Centrumharmonie samen ziet musiceren. Het podium wordt stilaan te klein om de 100 muzikanten een plaatsje te geven.