OPUS V

2013

Centrumharmonie zet haar reeks Opus-concerten verder. Ondertussen zijn ze aan hun lustrumeditie toe. Opus V zal een hoogstaande muzikale belevenis worden. Dit vijfenzeventigkoppig orkest onder leiding van dirigent Jef Verheyden streeft voortdurend naar muzikale kwaliteit en op die manier weten ze oud en jong te boeien met een rijk en breed repertoire. Tijdens hun concerten nemen
ze je graag mee op een fascinerende, opzwepende en wonderlijke muzikale ontdekkingstocht.

Als muzikale gast voor deze lustrumeditie koos Centrumharmonie niemand minder dan het Meerhouts Percussie Orkest. Je mag je verwachten aan een wervelend spektakel met herkenbare hits en veel muzikale hoogtepunten. Het Meerhouts Percussie Orkest bestaat uit tien percussionisten onder leiding van Pieter van Hecken en Jef Verheyden. Het werd in 2011 cum laude bekroond op het Europees Muziekfestival in Neerpelt. Het repertoire van het Meerhouts Percussie Orkest omvat verschillende stijlen en genres. Aan enthousiasme en sfeer geen gebrek!

Het programma

o   Opus Theme – Jef Verheyden