The Great War Remembrance Concert

In 2014 wordt in heel Vlaanderen het begin van "De Groote Oorlog" herdacht. Tal van herdenkingsprojecten staan gepland en ook in Geel werd deze historische gebeurtenis niet vergeten. Centrumharmonie Geel stelde samen met regionale koren, de Kempense Klaprozen, The Wallace Pipers & Drums uit Eindhout en plaatselijke artiesten het programma voor voor "The Great War Remembrance Concert”. Dit evenement vond plaats in de Geelse Sint-Dimpnakerk op dinsdag 11 november om 19 u.

85 orkestleden, 150 koorleden, 20 pipers en tal van medewerkers verzorgden een 100 minuten durende herdenkingsplechtigheid voor een 1000-koppig publiek. Het werk "The Armed Man" van Karl Jenkins werd gebruikt als een rode draad door het programma, aangevuld met muziek uit de periode van "De Groote Oorlog", inhoudelijke woordpassages door de Kempense Klaprozen. Zij vormden de link met de geschiedkundige achtergronden van de Gelenaars die deelnamen aan de Eerste Wereldoorlog.  Speciaal voor deze gelegenheid werd aan  Lieve Van Gorp (componiste) gevraagd een werk te schrijven. “Valeriana”, een werk voor orkest en koor werd die dag aan het publiek voorgesteld en met veel warmte en enthousiamse onthaalt.

De toeschouwers werden ondergedompeld in een historische evocatie, ondersteund door een multimedia, licht- en geluidspektakel. Grote schermen werden op verschillende plekken in de kerk geplaatst om een groter totaal beeld te krijgen voor het hele publiek.

HERBEKIJK ONZE TRAILER