Centrumharmonie Geel

Dirigent

Kristof Peeters

Kristof Peeters

Kristof Peeters kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegeven. Als 2de zoon uit een muzikale familie begon hij op zijn achtste met trompet in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Geel. Daar volgde hij 7 jaar les bij Jazztrombonist Vic Vos en Trompettist Dirk Hannes. Op zijn 15de besloot hij zijn trompet aan de haak te hangen en over te schakelen op euphonium. En … dit bleek niet zo’n slechte keuze.

Ondertussen begon hij aan de studies van ergotherapie aan Thomas More in Geel maar de muziek liet hem echter niet los. Hij studeerde af aan de Geelse Muziekacademie met 96%. Deze overtuigende score deed hem beslissen om deel te nemen aan de toelatingsproeven aan het “Luca School of Arts” (beter gekend als het Lemmensinstituut in Leuven). Hier zit hij in zijn 2de jaar en wordt hij begeleid door euphoniumvirtuoos Nick Ost.

In het harmonieorkest Centrumharmonie Geel maakt Kristof deel uit van de Muziekcommissie, dirigeert hij het instaporkest en bepaalt hiermee, samen met o.a. dirigent Koen Dries, de muzikale strategie van dit jonge orkest. Momenteel is hij ook actief als muzikant bij gerenommeerde orkesten zoals het Harmonieorkest van het Lemmensinstituut (o.l.v. Ivan Meylemans), bij de Koninklijke Harmonie van Peer (o.l.v. Kevin Houben) en bij Brassband Heist (o.l.v. Bert Van Thienen). Als euphoniuminstructeur wordt hij op regelmatige basis gevraagd voor het opleiden van beginnende euphoniumspelers op muziekkampen. Verder wordt hij gevraagd door orkesten uit de regio.
Kristof heeft masterclasses gevolgd bij topmusici zoals Glenn Van looy, Kevin van Giel, David Thornton en Kobus Verheij.

fotogalerij

sponsors

laatste nieuws

Foto's Opus IX

01/05/2017

Fotoimpressie van het eerste opus concert onder leiding van Koen lees verder »


Bekijk alle berichten »