Lorenz Havermans

Lorenz Havermans, 22 jaar en student euphonium aan Luca School Of arts te Leuven.
Lorenz begon zijn muzikale loopbaan op 8 jarige leeftijd aan de academie voor muziek-woord-dans, te Heist-op-den-Berg. Daar kreeg hij euphoniumles van Johan Van Yseghem, Kristien Schoofs en Jonas Van Hoeydonck. Aan deze academie behaalde hij zijn diploma euphonium van de hogere graad met grootste onderscheiding. Na zijn middelbare studies (Economie-Wiskunde) aan het St.-Jozefscollege te Herentals, zette hij zijn studies verder aan Luca School Of Arts (beter bekend als het Lemmensinstituut) te Leuven. Hij studeert euphonium bij Nick Ost en zit momenteel in zijn 2e master, gecombineerd met een specifieke lerarenopleiding.

In 2013 won Lorenz de provinciale solistenwedstrijd van Vlamo, en in datzelfde jaar behaalde hij een tweede prijs op de Belfius Classics. Een jaartje later won hij met zijn euphoniumkwartet ‘EQ!’ The Fodens Open Quartet Competition, met daarbovenop de prijs van Most outstanding Performance of the day. In augustus 2016 nam hij ook nog deel aan de The Jeju International Brass & Percussion Competition in Zuid-Korea.

Lorenz is momenteel de ‘principal euphonium’ van de Noord-Limburgse Brass Band, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. Verder speelt hij nog bij de Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid uit Wiekevorst, o.l.v. Bert Van Thienen en bij het jeugdorkest van de KFOW o.l.v. Kevin Van Giel.

Lorenz speelt heel regelmatig als freelance muzikant bij tal van HaFaBra-orkesten in België, Nederland en Noorwegen, zoals bijvoorbeeld: Brass Band Schoonhoven (Nl), Brass Band Rijnmond (Nl), Brass Band Heist, Nouvelle Société d’Harmonie, Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel, Tomra Brass Band (No) en Brass Band Willebroek.
Ook is hij regelmatig invaller bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Lorenz nam masterclasses bij Glenn Van Looy, Kevin Van Giel, David Thornton, Kristof Falise, Michel Tilkin, Robbert Vos, André Van Driessche en Bert Van Thienen.

Daarnaast gaf Lorenz in 2014 een muziekstage aan de Union Musicale des Landes te Frankrijk en zette hij ook al enkele stappen in de wereld van het dirigeren. Zo dirigeert hij jeugdfanfare de Berhoutbengels uit Hallaar en wordt hij ook regelmatig gevraagd om muziekkampen en play-in’s te dirigeren.