Optredens en concerten

GREAT WAR REMEMBRANCE CONCERT II (10/11 - 11/11/2018)

In 2018 wordt in heel Vlaanderen het einde van "De Groote Oorlog" herdacht. Tal van herdenkingsprojecten staan gepland en ook in Geel zal deze historische gebeurtenis niet worden vergeten. Centrumharmonie Geel stelde samen met regionale koren, de Kempense Klaprozen, The Wallace Pipers & Drums uit Eindhout en plaatselijke artiesten het programma samen voor "The Great War Remembrance Concerten”. Dit evenement vindt plaats in de Geelse Sint-Dimpnakerk op zaterdag 10 en zondag 11 november 2018om 19 u.

85 orkestleden, een massakoor bestaande uit 150 koorleden (Geels Vocaal Ensemble, Conamus, Villa Cantando en Jeugdkoor Villanella), 20 pipers (The Wallace Piperband) en tal van medewerkers verzorgen een 100 minuten durende herdenkingsplechtigheid voor een 1000-koppig publiek. Een nieuw werk van de Vlaamse componist Tom Hondeghem wordt gebruikt als rode draad door het programma, aangevuld met muziek uit de periode van "De Groote Oorlog", inhoudelijke woordpassages door de Kempense Klaprozen. Zij vormden de link met de geschiedkundige achtergronden van de Gelenaars die deelnamen aan de Eerste Wereldoorlog.

De toeschouwers zullen worden ondergedompeld in een historische evocatie, ondersteund door een multimedia, licht- en geluidspektakel. Grote schermen worden op verschillende plekken in de kerk geplaatst om een groter totaal beeld te krijgen voor het hele publiek.

Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via C.C. De Werft.

> Terug naar overzicht     |     10/11/2018