BERT VAN THIENEN NIEUWE DIRIGENT VAN CENTRUMHARMONIE GEEL

De 41-jarige Bert Van Thienen is de nieuwe dirigent van Centrumharmonie Geel. Hij volgt in deze rol Koen Dries op die sinds 2016 de artistieke leiding had van ons harmonieorkest tot het coronavirus de repetities noodgedwongen stillegde. O.w.v. zijn drukke bezigheden als directeur van de Hagelandse Academie voor Muziek, Woord en Dans geeft Koen het dirigeerstokje door aan zijn opvolger. Van Koen zal op een later moment nog passend afscheid genomen worden.

Bert Van Thienen, woonachtig in Wiekevorst, is een gevestigde waarde in de Belgische blaasmuziekwereld. Met zijn opleiding tot trompettist in de conservatoria van Gent, Maastricht en Brussel legde hij een stevige basis voor de uitbouw van een eigen carrière als musicus. Sinds 2001 is hij werkzaam als trompettist in het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen.Verder vervolmaakte Bert zich ook als hafabra-dirigent bij specialisten als Dirk De Caluwé, Dirk Brossé en Norbert Nozy. Op dit moment is hij dirigent van fanfare “Onafhankelijkheid” in Wiekevorst, van brassband Heist en van fanfare “de Berthoutszonen” in Hallaar.

In ieder geval willen wij Koen nog van harte bedanken voor zijn onvoorwaardelijke inzet, voor zijn betrokkenheid, voor de mooie projecten die hij met het orkest heeft neergezet en voor zijn vriendschap. We wensen Bert heel veel succes met deze nieuwe uitdaging en hopen dat hij zich snel zal thuis voelen in onze CHG-familie. Bert kan hier zeker steunen op het harde voorbereidende werk van jeugddirigenten Lorenz Havermans en Kristof Peeters.

Ondertussen wachten wij, net als alle andere HAFABRA orkesten met spanning op de beslissing van de veiligheidsraad van volgende woensdag die wellicht groen licht zal geven voor het heropstarten van de repetities van ons Harmonieorkest (o.l.v. Bert) en onze jeugdorkesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *