Dirigent – Kristof Peeters

Optimized by JPEGmini 3.18.2.210403453-AP 0x78bfd096

Kristof Peeters kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegeven. Als 2de zoon uit een muzikale familie begon hij op zijn achtste met trompet in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Geel. Daar volgde hij 7 jaar les bij Jazztrombonist Vic Vos en Trompettist Dirk Hannes. Op zijn 15de besloot hij zijn trompet aan de haak te hangen en over te schakelen op euphonium. En … dit bleek niet zo’n slechte keuze.

In 2015 startte hij zijn muzikale studies aan de Luca school of Arts te Leuven, waar hij deskundig begeleid werd door Euphoniumvirtuoos Nick Ost waar hij in 2020 zijn Master Euphonium behaalde. Naast een masterdiploma euphonium, behaalde Kristof in 2021 ook het diploma Educatieve Master in de muziek. Sinds september 2020 is Kristof werkzaam als leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama & Dans Geel, aan S.O. Rozenberg Mol en aan Sint Aloysius Geel.

In het harmonieorkest Centrumharmonie Geel maakt Kristof deel uit van de Muziekcommissie en dirigeert hij sinds 2017 het instaporkest. Hij is ook als vaste dirigent verbonden aan de Sint Jorisgilde uit Meerhout-Gestel.

Momenteel is hij ook actief als muzikant bij gerenommeerde orkesten zoals de Koninklijke Harmonie van Peer (o.l.v. Kevin Houben) en Brassband Heist (o.l.v. Bert Van Thienen). Als euphoniuminstructeur wordt hij op regelmatige basis gevraagd voor het opleiden van beginnende koperblazers op muziekkampen. Verder wordt hij als dirigent en muzikant gevraagd door orkesten uit de hele regio.