Dirigent – Lorenz Havermans

Lorenz Havermans is sinds januari 2017 de dirigent van het jeugdorkest. Lorenz (°1994) startte zijn muzikale carrière aan de muziekacademie van Heist-op-den-Berg. Hij vervolgde zijn muzikale studies aan Luca School of Arts, waar hij in 2017 afstudeerde bij dhr. Nick Ost. Naast een masterdiploma euphonium, behaalde Lorenz in 2018 ook het diploma van de Specifieke Lerarenopleiding.

Sinds februari 2019 is Lorenz werkzaam als professioneel euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht en sedert augustus 2019 is hij ook Besson Artist. Naast zijn vast engagement als principal euphonium bij de Noordlimburgse Brassband en de Koninklijke Fanfare Onafhankelijk Wiekevorst, speelde hij reeds als solist met verschillende toporkesten in binnen- en buitenland.

Lorenz nam reeds meermaals deel aan verschillende wedstrijden. Op 18-jarige leeftijd werd hij bekroond tot laureaat op de Belfius Classics, tevens werd hij in datzelfde jaar provinciaal kampioen van de provincie Antwerpen aan de Vlamo solistenwedstrijd. In 2016 nam hij deel aan The Jeju International Brass & Percussion Competition in Zuid-Korea. Op het Concours International de Saxhorn, Euphonium et Tuba de Tours et Chambray-Lès-Tours 2017 werd hij halvefinalist. Op de Grand Prize Virtuoso International Music Competition in Rome behaalde hij een eerste plaats. Lorenz won eind 2019 de Foden’s Solo, Duet and Quartet Contest  in de air varie categorie, met daarbovenop de trofee van Most outstanding Euphonium of the competition. Op de British Open Solo and Quartet Competition 2020 behaalde hij een derde plaats.