Harmonieorkest

Centrumharmonie Geel is onder de huidige naam onstaan in 2008.

De beginselen van de Centrumharmonie dateren echter van veel vroeger, 1810 zag de Sociëtijt van de Harmonie in Geel het levenslicht. In 1867 is wegens veel politieke tumult de harmonie gesplitst, nadien zijn ze tot in 2008 elk hun weg gegaan. Nadat de fusie van de Koninklijke Katholieke Harmonie Sint-Cecilia en de Koninklijke Liberale Harmonie Sint-Cecilia in 2008 terug een feit was, is de vereniging uitgegroeid tot waar ze nu staat.

De Centrumharmonie telt 142 muzikanten en behoort hierbij tot de grotere muziekverenigingen van Vlaanderen.

Bert van Thienen is de 4de dirigent die het Harmonieorkest dirigeert en staat voor het orkest sinds 2020.

We verzorgden verschillende concerten en diensten in Geel maar gaan ook de stadsgrenzen en zelfs landsgrenzen over. Zo hebben we onder meer concerten gespeeld in Ieper (B), Oostende (B), Antwerpen (B), De Warande in Turnhout (B) maar ook in Parijs (F), Firenze (I), San Giminiano (I), Montecatini (I), Xanten (D), …

De Centrumharmonie kiest er ook voor om kwaliteitsvolle muziek hoog in het vaandel te dragen en hard in te zetten op de jeugd. Orkestwedstrijden komen binnen de Centrumharmonie ook aan bod om ervoor te zorgen dat onze muzikanten voldoende uitdaging voorgeschoteld krijgen.

Repetitiemoment:

Maandag van 20u tot 22u

Kerk van Elsum (Dr. Peetersstraat 88).

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via muziek@centrumharmonie.be